Як вибрати "правильні" вівсяні висівки

Які мають бути вісівки

Вівсяні висівки - це тренд сучасного правильного харчування, тому зараз маса суперечок: які вони повинні бути - великі чи як мучка, з шкіркою або без?

Що потрібно для правильного харчування?

В ідеалі потрібна кожурку (зовнішній шар) і наступний за ним алейроновийшар, багатий білками. Саме він дає силу зерну при пророщування і дасть силу нам з вами, якщо ми залишимо його в висівках

Товщина і помел висівок

В тонких висівках немає алейроновогошару, в товстих висівках багато що залишилася серцевини, що містить вуглеводи і потрібної для виробництва борошна.

Кількість борошна, що залишилось в висівках

Чим менше борошна (залишків серцевини зерна після помелу) тим менше вуглеводів

Кількість білка

Кількість білка, вказане в харчовій цінності продукту, говорить про те, наскільки добре при виробництві зберігся алейроновийшар. Чим більше білка, тим краще.

В кінці, хотілося б відзначити, що на сучасному ринку висівок є абсолютно різні види вівсяних висівок: деякі являють собою борошно (дуууже дрібний помел), деякі навпаки крупніше звичного, так як містять більшу кількість жорсткої шкірки. Цією шкірки не потрібно боятися, адже саме вона і чистить наш організм!

Робіть висновки і вибирайте дійсно корисні вівсяні висівки.

І будьте здорові!