ФАРШИРОВАНИЙ ПЕРЕЦЬ З БУЛГУРОМ

ФАРШИРОВАНИЙ ПЕРЕЦЬ З БУЛГУРОМ

У великій ємності змішати фарш, сухий булгур, дрібно порізаний 1 помідор, дрібно порізану 1 цибулину, дрібно порізану м'яту та петрушку (по ½ пучка), духмяний перець, спеції за смаком, сіль (злегка підсолити), 250-300 мл холодної води, добре перемішати, залишити настоюватися.

Інгредієнти

  • Булгур – 400 г
  • Фарш – 800 г
  • Перець болгарський – 12 шт
  • Помідор – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Томатна паста – 150 г
  • Рослинна олія рафінована – 150 мл
  • Яйця – 1-2 шт
  • М'ята, петрушка – по 1 пучку
  • Сіль, цукор, перець духмяний мелений, спеції

Спосіб приготування

У великій ємності змішати фарш, сухий булгур, дрібно порізаний 1 помідор, дрібно порізану 1 цибулину, дрібно порізану м'яту та петрушку (по ½ пучка), духмяний перець, спеції за смаком, сіль (злегка підсолити), 250-300 мл холодної води, добре перемішати, залишити настоюватися.

Цибулю порізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці. У сотейнику розігріти рафіновану рослинну олію, додати спеції, підготовані цибулю та моркву, потушити на повільному вогні. Додати томатну пасту, порізану м'яту, петрушку та помідор, протушити, розвести необхідною кількістю води. Перець болгарський підготувати до фарширування - зрізіти верхню частину перця, видалити внутрішнє насіння, промити. Коли соус у сотейнику закипить у фарш додати яйця, вимішати, начинити перці, опустити в киплячий соус, тушити під кришкою на повільному вогні 40-50 хвилин.